Songül Karadeniz
Bodrum Sağlık Vakfı’nın organize ettiği “4. İyilik Şenliği” Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Bu yıl “Yeni Bir BEN’e Adım” mesajı veren etkinlik, Bodrumluları bir araya getirdi. Şenlikte, sürdürülebilir yaşam ve bütünsel iyilik konularına odaklanılırken, yerel üreticilerin stantları, atölye çalışmaları ve konuşmacıların sunumlarıyla dolu bir program halkla buluştu.
İyilik Şenliği’nden elde edilen gelir, vakfın özel gereksinimli bireylere yönelik eğitim, sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerine destek sağlayacak. Seminerler, sanat etkinlikleri ve sağlıklı yaşam atölyeleri ücretsiz olarak katılımcılara sunuldu.
Şeffaf ve doğru yönetim anlayışıyla Türkiye’de sivil toplum alanında rol model oluşturduklarını vurgulayan Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban, vakfın 200’den fazla öğrencisi, 100’den fazla gönüllüsü ve 35 çalışanıyla Bodrum’un en başarılı projeleri arasında yer aldığını ifade etti. Balaban sunları söyledi:
“Bodrum Sağlık Vakfı topluma faydalı projeler üretmeye devam ediyor. İyilik Şenliği 2019’da sevgili Meltem Gökhan’ın ‘Mekanda hareket yaşamda bereket’ sunumlarıyla başlattığı bir iyilik platformudur. Birbirimizden çok farklı bireyler olsak da birlikte engelleri aşmak, iyilikle dayanışma göstermek için dördüncü iyilik şenliğimizde BSV için yine bir araya geldik. Sevgiyle, iyilikle ve hoşgörüyle büyüyen bir toplum inşa etmek hepimizin elinde. Bu özel etkinlik ile bütünsel sağlık ve sürdürülebilir yaşam konularında toplumun farkındalığını artırmayı ve çevremizde yaşayanların yaşam kalitelerini yükseltip yeni bir benlik keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefledik.“
Açılış konuşmalarının ardından ilk oturum Gonca Yarımer ve Dr. Bedrettin Ulusoy’un “Bütünsel Sağlık ve Uzun, Kaliteli Yaşamın Sırları” ile başladı. Dervim Erbil ve Uğur Batı’nın yer aldığı “Yatay Derinlik, Dikey Zeka: Sanat Sonsuza Dek” söyleşisi ile ikinci oturum yapıldı.
Etkinliğin üçüncü oturumundaki “Koşmak ve Kendini Bulma Sanatı” söyleşisi ve kitap imzasında katılımcılarla buluşan Yonca Tokbaş, Bodrum’da bu kadar değerli ve duyarlı insanın buluştuğu bir ortamda bulunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Sağlık Vakfı’nın gerçekleştirdiği her şey, öğrencilere verdiği önem ve en küçük detayı bile gözeterek engel tanımadan, engelsiz yaşam için ortaya koydukları emek takdire şayan. Beni de burada olmaya layık gördükleri için gerçekten çok mutluyum. Umarım elimden gelen desteği verebilirim ve bundan sonra da onlarla çalışabilirim. Ki çalışmaya başlayacağım da zaten. Bir zeytinyağı üreticisi olarak bundan sonra ihtiyacım olan her şey Sağlık Vakfı’nın atölyelerinde dikilecek ve yapılacak.”
Gönüllülerden oluşan ve 5 yıl önce kurulmuş olan belediye destekli “Mis Gibi Bir Bodrum” projesi de stant kuranlar arasındaydı. Projenin gönüllüsü Bodrum’da çevre temizliği ve farkındalık yaratmak amacıyla gönüllülerden oluşan bir grup olduklarını ve özellikle plajlar ve dere yataklarında belirli dönemlerde temizlik etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti. Bu süreçte, gençler ve çocuklar da etkinliklere katılarak çevreye olan duyarlılığı artırdığı ve bazen çevreden geçenlerin de katılımıyla, bu gönüllü hareketin daha geniş kitlelere yayılma imkânı bulduğunu belirttiler. Kurulan stanttaki sigara izmaritlerinden yapılmış harita da katılımcıların dikkatini çekti.
Farkındalık ve dayanışma amacıyla kurulan bir diğer stant ise valilik izniyle SMA Tip-1 teşhisi bulunan Kaan Ali Danaş’ın tedavisi için destek topladı. Şenlik söyleşi ve atölyelerin ardından sona erdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. KVKK uyarıları ve detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.