• ANASAYFA
  • İnsan Hakları
  • Gazetecilik
  • Eğitim
  • Çevre
  • Kültür Sanat
  • Emek
  • Teknoloji
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Gezi
  • KÜNYE
      Logo   Logo
    • ANASAYFA
    • İnsan Hakları
    • Gazetecilik
    • Eğitim
    • Çevre
    • Kültür Sanat
    • Emek
    • Teknoloji
    • Ekonomi
    • Spor
    • Sağlık
    • Gezi
    • KÜNYE
      Image
      Metaverse
      Zengin olmak isteyenler, NFT yarışını başlattı
      Dünya, Metavarse âlemine hazırlanıyor. Girişimciler, yakın gelecekte milyonlarca dolar kazandıracağını düşündüğü bugünün ünlülerinin Metavarse âlemindeki karşılığı olan kimliklerini almanın peşinde. Metaverse ve NFT kavramlarını daha sık duyacağımızı belirten uzmanlar, yakında sayısız Metavarse olacağına dikkat çekip sanal âlemde, hayatta kalmayı öğrenmeyi öneriyor.
      22/02/2022 - 126 GÜN ÖNCE
      Image
      Dijital Dünya
      Geleceğin dünyası Metaverse arsa dolandırıcılarına kapı açabilir
      Facebook ismini Meta olarak değiştirdiğinden bu yana Metaverse, dünyada en çok konuşulan yeniliklerden. Bu sanal evrende arsa satışı yapan bir platformda Türkiye, en çok arsa alımı yapan ülke oldu. Marka ve patent vekili Avukat Özge Evci Eralp bu alımların gerçek hayatta bir karşılığı olmadığını, hak talep edilemeyeceğini hatırlattı, Bilişim Uzmanı Abdullah Göksu da yatırımcıları dijital dolandırıcılara karşı uyardı.
      27/01/2022 - 152 GÜN ÖNCE
      Image
      Tarih
      4 bin yıllık tabletler Türkçe’ye çevriliyor
      Anadolu Medeniyetleri Müzesindeki Hitit çivi yazılı 13 bin Boğazköy tableti, yapay zeka öğrenme modeliyle taranmaya başladı. Yapay zekayla güçlendirilmiş bilgisayar, ölü dilleri öğrenmek için tabletleri okuyor. Öğrenme sürecinin ardından Türkçe’ye çevrilecek tabletlerdeki metinlerle Anadolu tarihine yeniden ışık tutan pek çok bilgi edinilmesi hedefleniyor. Tarihi teknolojiyle buluşturan proje sonunda ortaya çıkacak metinler, Hitit Dijital Kütüphanesinde bilim dünyasına ve tüm ilgililere açılacak.
      13/01/2022 - 167 GÜN ÖNCE
      Image
      Pandemi
      Salgınla tüm dünya, dijital bir kırılmaya sahne oldu
      Covid-19 salgınıyla evde ve internette geçirilen zamanın arttığı, dijital anlamında hızlı bir dönüşüm yaşandığını belirten İletişim Uzmanı Çelik, dijital çağın, gittikçe hayatın kendisi olacağına dikkat çekti. Dijital medyanın olumsuz etkilerinin önüne geçmek için tavsiyelerde bulunan Çelik, “Medya Okuryazarlığı” eğitiminin zorunlu olması, bu dersin iletişim mezunları tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çelik, İnternet alanındaki “tık haberciliği”ne karşı farkında olunmalı uyarısında da bulundu.
      07/07/2021 - 356 GÜN ÖNCE
      Image
      Sosyal Medya
      Dijital mecraların yanlış kullanımı olumsuz sonuçlara yol açıyor
      Salgın nedeniyle insani etkileşimin azaldığı ve sanal dünyaya yönelimin arttığına işaret eden Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Çeri, yoğun ekran maruziyetinin tıbbi ve psikolojik sorunlara neden olduğunu vurguladı. Çeri, dijital mecraların kökten kötü olmadığını, bunu iyi ya da kötü yapan şeyin kullanım süresi olduğunu belirtti. Çocuk Gelişimi Uzmanı Kızılkaya ise, siber zorbalığa dikkat çekip çocukların hayatlarındaki boşluğun doldurulmasını önerdi.
      07/06/2021 - 386 GÜN ÖNCE
      Image
      Oyun
      Türkiye, covid-19 salgınında dijital oyuna yöneldi
      Covid-19 ile eve kapanan büyük küçük herkes oyuncu oldu. 2020’de mobil, bilgisayar ve konsoldaki oyun oynama oranı bir önceki yıla göre 4 kat yükseldi. Geçen yıl, Türkiye’deki 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 78’i mobil ve konsol ile bilgisayardan oyun oynadı. Oyun pazarındaki ürünler yok satarken siber güvenlik de ön plana çıktı.
      18/05/2021 - 406 GÜN ÖNCE
      Image
      Sosyal Medya
      Nedir bu Clubhouse?
      Geçen yılın son aylarında ünü dünyaya yayılan Clubhouse, özellikle 2021 yılı başında Türkiye’de de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Sohbet odalarından kullanıcılarına sesli etkileşim olanağı sunan Clubhouse uygulaması, özellikle Covid-19 pandemesi nedeniyle evlerde geçen izole yaşamın da etkisiyle popülaritesini arttırdı.  Pandemi koşullarında sosyalleşmenin dijital versiyonu olarak değerlendirilen Clubhouse uygulamasını inceledik.  
      23/04/2021 - 431 GÜN ÖNCE
      Image
      Sosyal Medya
      Yeni sözleşmeye verilecek izin, evinizin anahtarını birine emanet etmek gibi
      WhatsAapp, Türkiye’deki kullanıcılarına sunduğu yeni sözleşmeyle, kullanıcılarına ait birçok veriyi Facebook’a ait şirketlerle paylaşacağını, sözleşme onayı vermedikleri takdirde uygulamayı kullanamayacaklarını belirtmişti. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan WhatsApp, planlandığı uygulamayı 15 Mayıs’a erteledi. Sözleşme, uygulama ve veri güvenliği konusunu ilgililerle konuştuk. 
      20/04/2021 - 434 GÜN ÖNCE
      Image
      Pandemi
      Evde kaldık, siber saldırıların hedefi olduk
      Covid-19 nedeniyle online platformlara ilgi artınca, siber saldırıların da sayısında yükseliş kaydedildi. Uzmanlar siber saldırıya uğramamak için gereken önlemleri sıraladı.
      02/03/2021 - 483 GÜN ÖNCE
      Image
      Kadın
      Nasa’lı Bilim Kadını Dr. Fatma Kaplan: Hayal Ettiyseniz Yapabilirsiniz
      Hayalleri güzel kılan gerçekleşme ihtimalidir. Uzayda tarım biyokontrolü üzerine çalışan ilk NASA’lı bilim kadını Dr. Fatma Kaplan, yaşadığı tüm zorluklara inat hayalinden vazgeçmeyenlerden. İngilizceyi geç yaşta öğrenmesine rağmen MEB yükseköğrenim bursuyla gittiği Amerika’da tarım biyokontrolü üzerine yaptığı çalışmalarla NASA’nın desteklediği International Space Station U.S. National Laboratory (ISS) ve ABD Tarım Bakanlığı’ndan proje desteği aldı. CEO’su olduğu Pheronym adlı start-up ile de dünyada ve uzayda tarım biyokontrolüne yönelik yeni formüller üzerine çalışıyor.
      23/02/2021 - 490 GÜN ÖNCE
      Image
      Dijitalleşme
      Dijital Çağ Bizi Yalnız mı Bırakıyor?
      Pandemi süreci ile fiziksel mesafe kısıtlamaları, sosyal bağlantı aracı olarak dijital teknolojilere olan bağımlılığı artırdığı tezi tartışılıyor. Doç. Dr. Tezcan Durna,“Yalnızlığın sosyal ağlarla ve internetle artıp artmadığı da tartışmalı. İnternet ve sosyal medyanın gençleri dijital yalnızlığa ittiği meselesi, sosyal ağlara ve internete nasıl baktığınıza göre değişebilecek bir konu” diyor.
      05/11/2020 - 600 GÜN ÖNCE
      Image
      Nöroteknoloji
      “Beyine çip”te insanı bekleyen tehlikeler…
      Elon Musk’ın, nörolojik hastaların tedavisi için beyne çip takılmasını öngören Neuralink Projesi, bilim adamlarını arasında tartışılıyor. Beyine takılan çip, insanı ne kadar değiştirebilir, kişiliği, zekâ seviyesi ve davranışlarını ne ölçüde etkiler? Bir kısım bilim adamı, insanın kişiliği ve kimliğini değiştirmenin mümkün olmadığını belirtirken, bir bölümü ise on yıl içinde “hafıza nakli” de dahil önemli gelişmeler olabileceği görüşünde
      02/10/2020 - 634 GÜN ÖNCE
      Image
      Eğitimde Dijitalleşme
      Dijital çağa hazırlıksız giriyoruz
      Türkiye’nin fen liselerine, imam hatip liseleri kadar destek vermemesi nedeniyle, 2023’e kadar bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarındaki istihdam gereksiniminin yüzde 31’ni karşıladığı belirtiliyor. CHP’li Kaya, İyi Parti’li Sunat ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Doç. Dr. Akgündüz, eğitim sistemi ile ilgili açıklamalar yaptılar. Siyasiler eğitimin bir siyasi partinin ideolojisine göre belirlenmemesi gerektiği uyarısı yaparken Akgündüz, söz konusu alanlara yeterince önem verilmediği belirtti
      28/08/2020 - 669 GÜN ÖNCE
      Image
      Sanal Gerçeklik
      Kendi gerçeğini yaratan teknolojiler: AR & VR
      Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisi insanları bilimkurguya yaklaştırırken, birçok endüstrinin gelişiminde önemli katkılar sağlayabiliyor.
      27/05/2020 - 762 GÜN ÖNCE
      Image
      Havacılık
      Hürkuş’un hikâyesi kitap oldu
      Türk havacılık tarihinin unutulmaz isimlerinden Vecihi Hürkuş’un anısını yaşatmak için Hürkuş adı verilen uçağın doğuşu, gökyüzüyle buluşması, sertifikasyon süreci, Türk mühendislerin şahitlikleri ile anlatıldı.
      06/01/2020 -
      Copyrights © 2021 All Rights Reserved by 9.Köy

      Gazeteciler Cemiyeti

      Anasayfa | İletişim | Arşiv