Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “9. Köy Haber Merkezi Projesi” kapsamında serbest çalışan gazetecilere yönelik düzenlenen eğitim serisi “Engelliler ve Medya” eğitim programı ile devam ediyor.
Dr. Esra İnce tarafından hazırlanan çevrimiçi eğitim videolarını izleyerek haber hazırlayan gazetecilere telif desteği verilecek olan programın son başvuru tarihi 26 Mart.
Eğitim programına kabul edilen serbest gazetecilerden, Gazeteciler Cemiyeti uzaktan eğitim portalında (egitim.gc-tr.org) yer alan çevrimiçi 19. Hak Odaklı Habercilik eğitim modülündeki videoları izlemeleri ve atölye çalışmasına katılmaları bekleniyor. Eğitimlere katılarak haber yapan gazetecilerin haberleri, proje editörü Nursun Erel’in de katkılarıyla, Gazeteciler Cemiyeti’nin haber platformu olan 9. Köy web sitesinde yayınlanacak. Telif desteği alabilmek için eğitim videolarını izlemiş ve hibrit olarak düzenlenen atölyeye katılmış olma şartı vardır.
– Fiil ehliyetine sahip,
– 35 yaşından küçük,
– Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş (mesleki tecrübesi olmayan kişiler için iletişim fakültesi mezunu olma şartı vardır) ve başvuru yaptığı sırada bir medya kuruluşunda süreli veya süresiz sözleşmesi olmayan, serbest çalışan gazeteciler,
– Türkiye’de ikamet eden gerçek kişiler başvuru yapabilir,
– Medya alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu veya sendika üyesi olmak tercih sebebi olacaktır.
Katılımcılar için yayınlanan başvuru rehberine buradan ulaşabilirsiniz.
Programa başvurmak için aşağıdaki forumu doldurabilirsiniz.
Eğer formu görüntülemekte bir sorun yaşıyorsanız bu linkten forma ulaşabilirsiniz.
Eğitim takvimi
|
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. KVKK uyarıları ve detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.