DOLAR 34,7526 0.05%
EURO 36,5553 0.03%
ALTIN 2.955,670,18
Ankara

KAPALI

Medya Hoppe, öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor
  • 9.Köy
  • Eğitim
  • Medya Hoppe, öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor

Medya Hoppe, öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor

MEB’in desteklediği eTwinning Platformu’nda öğretmenlerin ortak ürünü olarak hayata geçirilen Medya HOPPE Projesi’ne farklı şehirlerden 10 öğretmen ile 45 öğrenci katılıyor. Medya okur-yazarlığının geliştirilmesi amacıyla yürütülen proje, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsıyor.

ABONE OL
19 Mayıs 2021 00:00
Medya Hoppe, öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenler tarafında hayata geçirilen Medya HOPPE isimli proje, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Projeye farklı şehirlerden 10 öğretmen ile 45 öğrenci katılıyor. Projenin daha geniş platformlara taşınması hedefler arasında.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından desteklenen eTwinning Platformu’nda hayata geçirilen Medya HOPPE isimli proje, hem öğretiyor hem bilinçlendiriyor hem eğlendiriyor. Öğretmenlerin ortak ürünü olan proje, medya okuryazarlığını öğrencilere ve genç nesillere tanıtmayı, doğru haberciliğin önemini anlatmayı hedefliyor.

2021 yılının Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan, her 10 günde bir planlı bir etkinlik ve çalışma şeklinde gerçekleşen projede yer alan ortakların, bir veya birden fazla görevi bulunuyor. Projede iletişim kanalları aracılığı ile proje ortaklarıyla iletişim kuruluyor. Plana uygun olarak çevrim içi toplantılar da yapılması hedefleniyor. Etkinlikler öğrenci merkezli olup, Medya HOPPE karakteri öğrencilere eğlenceli birer rehber olacak.

Proje kurucusu Öğretmen Halil Kuru, Medya HOPPE’nin önemine işaret etti. Projede amacın medya okuryazarlığı, medya iletilerine ulaşabilme ve bu iletileri eleştirme ve değerlendirme becerisi olduğunu vurgulayan Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beceride teknoloji kullanımı, eleştiri yapma, sorgulama ve yorumlama yeteneği önemli. Bu bağlamda günümüzde çağın gelişimine uyum sağlayıp bu becerinin erken yaşlarda çocuklara kazandırılması gerekmektedir. Amacımız projede bunu hayata geçirmektir.”

Öğretmen Kuru, dikkat çekmesi amacıyla “HOPPE” adında öğreten, eğlendiren ve eleştiren bir karakter oluşturulduğunun altını çizdi.  

Proje kurucu ortağı Nermin Sinan ise öğrencilerin, bu proje sonunda bilinçli birer medya okuryazarı ve medya konusunda bilgi sahibi olmalarının amaçlandığını belirtti. Sinan, proje kapsamında gazete, dergi ve broşür hazırlama, anketler oluşturma ve sonuçları değerlendirme, logo ve afiş tasarlama, HOPPE karakteri ile bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirme, internet güvenliği konusunda çalışmalar yapma, ortak ürün ve çalışmalar hazırlama, teknolojiyi aktif kullanma, HOPPE karakterinin tüm öğrencilere tanıtılması için tanıtımlar yapma ve medya okuryazarlığı konusunda bilgilendirici etkinliklerin yapıldığını anlattı.

Projenin hedeflerini ise Sinan, şu 11 başlıkta sıraladı:

1-Türkçeyi doğru, etkili ve güzel bir şekilde kullanmak

2-Yaratıcı ve eleştirel düşünme tekniklerini kavramak

3-Sorumlu ve bilinçli bir medya okuryazarı olmak

4-Medya okuryazarlığı konusunda öğrencileri bilinçlendirmek

5-Medyanın doğru okunmasını sağlamak

6-Doğru ve objektif bilgiye ulaşabilmeyi sağlamak

7-Bilgi teknolojilerine hâkim olmak

8-İnternetin ve sosyal medyanın güvenli kullanımını sağlamak

9-Web2.0 araçlarının doğru kullanımını sağlamak ve uygulamak

10-İletişim becerilerinin geliştirilmesi

11-Medya HOPPE karakterinin medyaya tanıtılması
 

Katılımcı öğretmenler, şu değerlendirmelerle projenin önemine dikkat çekip yeni neslin iyi bir medya okuryazarı olmaları gerektiğinin altını çizdiler.

Proje ortaklarından Burcu Ünlü Kuru: (Karacaahmet İlkokulu) Projede amacımız medyanın, medya araçlarının ne olduğunu anlatmak; bilinçli medya kullanımı konusunda doğru bilgiler vererek öğrencilerimizi bilinçlendirmektir. Ayrıca proje karakteri HOPPE çok sevimli görünüşüyle akıllarda kalıcı olacak ve çocuklar onu çok sevecektir.

Proje ortaklarından Dicle Akkoyun: (Kanan İlkokulu); Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon pek bilinmiyor.  Bu projeyle medyada doğru habere dikkat çekmekteyiz.

Proje ortaklarından Emel Yorulmaz: (Kozyatağı Şükran Karabelli İlkokulu) Proje, etkinlik yaparken öğrencilerin birer muhabir gibi düşünmesini sağlamakla birlikte öğrencilerde farkındalık oluşturuyor. Küçük yaş gruplarının da medya konusunda bilinçlendirmesini sağlayacak Medya HOPPE projesi eğlenceli etkinliklerle akılda kalıcı farkındalık oluşturacaktır.

Proje ortaklarından Menekşe Tuğluoğlu: (Yeniceoba Atatürk Ortaokulu); Projede öğrenciler, hem web2.0 araçlarını kullanıyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Bununla birlikte haber oluşturma, broşür hazırlama, afiş yapma, görsel hitap şeklini öğreniyorlar.

Emel Ünalan: (Gürçayır İlkokulu) Öğrenciler bu projeyle yaratıcı ve eleştirel düşünce tekniklerini öğreniyor. Türkçeyi doğru kullanmanın önemini kavrıyor.

Selda Erdağı: (Ali Tekin İlkokulu) Projemizde web2.0 araçlarının doğru kullanımını sağlayarak öğrencilerimizin, yanlış araştırma yapmadan iletişim araçlarını amacı dışında kullanmamasını istiyoruz.  Dikkat çeken projemizde amaç öğrencilerimizi bilinçlendirmektedir.

Şükran Ercan: (Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu), Projemiz öğrencilere faydalı olacak ve farkındalık oluşturacaktır. HOPPE karakteri ile beraber öğrencilerimiz hem eğlenip hem öğrenecekler. Bu proje ile büyüklerine doğru habercilik ve medya kullanımında örnek olacaklardır.

Kübra Lale: (Şehit Hami Önge İmam Hatip Ortaokulu) Projeyle doğru, anlaşılır bilgiye ulaşmanın öneminin öğrenciler tarafından benimsenmesini istiyoruz. Özellikle interneti kullanan çocuklarda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

HABER : BİRGÜL UZUN / ANKARA

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. KVKK uyarıları ve detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.