Depremin yaşandığı ilk günden bu yana yaklaşık 10 çekiciyle görev yaptıklarını söyleyen çekici operatörü Güray Kurt, 9. Köy’e yaptığı açıklamada, “Molozların taşınmasıyla çekici sayımızda azaldı. Bizim firma ilk başta 10 çekiciyle yetmiyorduk. Enkazdan çıkarılan araçların neredeyse hepsi tanınmayacak halde. Araçların hangi model olduğunu zaman zaman anlayamıyoruz. Araçların yüzde 90’ı hurda. Araçların yanına bazen biz bile gittiğimizde ne marka araçlar olduklarını tanıyamıyoruz. Araçların yüzde 30’zu teslim edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.
“Ne hayallerle aldığımız aracımızın hurdasını almaya geldik”
Aracını otoparktan almaya gelen Ahmet Yeşiltepe de, 9. Köy’e, “Depremde adeta kıyameti yaşadık. Çok can ve mal kaybımız oldu. Ne hayallerle aldığımız aracımızın hurdasını almaya geldik. Söyleyecek tek kelime bulamıyorum. Sadece Allah bize bir daha böyle bir acı yaşatmasın”açıklamasını yaptı.
“Çoğu araç tanınmıyor”
Araçlardan bazıları hurdaya döndüğü için sahiplerini tespit etmekte zorlandıklarını belirten otopark sorumlusu, L.A, “Depremin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen hala enkazdan çıkarılan araçlar geliyor. Gelen araçların çoğu tanınamayacak durumda. Motoru bile param parça olmuş araçlar var. Bu tür teslimatlarda uzman ekip geliyor, belirleyebilirse sahibine teslim ediliyor. Araçlarının durumunu gören depremzedelerin üzüntü yaşıyor. Onlarla bizde çok üzülüyoruz” diye konuştu.
“Teslim için evrak gerekiyor”
Araçlarını almaya gelen kişilerin tedbir için bazı evraklar getirmesi gerektiğini aktaran L.A şunları kaydetti:
“Araçların bazılarının kaskoları olduğu için şanslı. Bazılarının da kaskoları yok. Bazısı gelip araçlardaki özel eşyalarını alıyor. Bazı araçlar hasarlı ve tamiratı mümkün değil. Aracını almak isteyenler emniyetten evrak ve tutanak aldıktan sonra gelip alabiliyor. Evrak olmadan araçları teslim etmiyoruz.”