Haber: Beyza Çavdar
Deprem yönetmeliğine uymadığı belirlenen Bingöl Öğretmenevi binasının yıkımına karar verildi. Hizmeti durdurulan öğretmenevinde çalışan 7 taşeron işçi, bakanlık tarafından ek tazminat verilerek işten çıkartılmak istendi. İşten çıkmak istemeyen işçiler, 3 ay ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldı.
2 aydır maaş alamıyorlar
2 aydır maaş alamadıklarını ve öğretmenevinin tazminat ödeyecek bütçesi olmadığını belirtilen taşeron işçisi Ramazan Budulğan, ilgili birimlerle başka bir yerin tahsis edilmesi için görüştüklerini belirterek, “Belediyenin konukevine talip olduk, orada faaliyet göstermeye devam edelim dedik fakat kabul edilmedi. Buradaki yerel unsurlardan herhangi bir destek görmedik. Biz çözüm önerisi sunuyoruz onlar önümüzü tıkıyor” diye konuştu.3’ü üniversite öğrencisi 5 çocuk babası ve şeker hastası Budulğan, “3 ay ücretsizi izne ayrıldık. 3 ay dolduktan sonra ne olacak hiçbir bilgimiz yok. Sonrası hakkında bizi bilgilendirmiyorlar. Bizim başka bir gelir kapımız yok. Çıkışımız yapılmadığı müddetçe başka bir işe de giremeyiz” dedi.
“Kimimizin borcu var kimimizin çocuğu”
10 yılı aşkın süredir bu öğretmenevinde hizmet verdiklerini belirten Ayfer İnak ise, “Biz çözüm önerisi sunuyoruz ama onlar bizi başlarından defediyor. Gittiğimiz herkes bizi bir başkasına yönlendiriyor. İşçiler olarak mağduruz. Bizler ev geçindiriyoruz. Kimimizin borcu var kimimizin çocuğu” dedi. İnak, çıkışlarının yapılmasını asla kabul etmediklerini belirtti.
“En son çare açlık grevine başlayacağız”
Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden işçiler, “Neden bizi kapı önüne koyuyorlar? Hakkımızı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Eylem de yaparız. En son çare açlık grevine başlayacağız ” ifadelerini kullandılar.
İşçilerin mağduriyeti TBMM’ye de taşındı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na konuya ilişkin soru önergesi verdi.